Други

Други финансови статии, които не попадат в останалите категории.

проблеми при договорите за поддръжка на общи части в затворени комплекси

Бъдете внимателни с договорите за поддръжка при покупка на имот

Ако смятате да се сдобиете с недвижим имот в затворен комплекс, почти със сигурност имотът ще върви заедно с договор за поддръжка на комплекса и общите части в него. И условията по него няма да са добри.

Наименования на европейските фондови борси

Тъй като при повечето инвестиционни посредници борсите са изписани със съкращения, понякога е трудно да се ориентираме на коя борса се извършва сделката.

Защо количеството на парите в обращение е важно?

Ако парите в обращение се увеличат, без да се увеличат произведените стоки, хората просто ще имат повече пари, с които да си купят същите стоки, а това ще доведе до увеличението на цената им.

Асен Василев показва неразбиране на биткойн

Защо Асен Василев греши за биткойн

Асен Василев наскоро показа пълно неразбиране на биткойн, споделяйки нелепи и грешни тези. В тази статия опровергавам всичките му твърдения.

Дългосрочна инвестиция за новородено или малко дете

През годините детето ни може да натрупа сериозна сума пари от раждането, парични подаръци или ако сме решили да заделим средства за бъдещето му. Какво обаче да направим дългосрочно с тези пари и как ги предпазим поне от инфлацията?

ibkr delink from karoll brokers

Как да си прехвърля акаунта от Карол към Interactive Brokers в 3 стъпки

Процесът по прехвърляне е много лесен и отнема максимум 1 седмица, като има само 3 стъпки.

Покупка на апартамент или живот под наем

В българската народопсихология няма нищо по-важно от децата и собственото жилище, като второто е и най-добрата инвестиция, която може да направи човек. Дали обаче е така?