Въведение в биткойн

Ако искаш да научиш повече за биткойн, започни от тук.

Каква е разликата между блокчейн и биткойн

Ако някога сте се чудили каква е разликата между двете, тази статия е за вас.

Какво е биткойн и защо е важен

Биткойн е най-добрата създавана някога парична система и форма на пари. Тя е с най-добри перспективи за съхранител на стойност и с уникални възможности за финансови операции, каквито не са били възможни никога досега.

какво е сатоши

Мога ли да купя биткойн за 100 лева? Какво е сатоши?

Тъй като биткойн е делим на тези по-малки части, не е нужно да закупувате цял биткойн - можете да закупите само част от него, например 0.1 BTC, 0.05 BTC или дори само 0.001 биткойна.

Логаритмична графика с цената на биткойн с включените халвинги

Биткойн цикли и защо цената му е толкова променлива

С времето резките движения ще стават все по-плавни, но това би се случило едва когато по-голямата част от населението е запозната с биткойн, начина му на функциониране и дори притежават част от него.

Актуална цена на биткойн

Цената на 1 биткойн може да изглежда висока, но е важно да се отбележи, че всеки биткойн е делим и можем да притежаваме само частица от него, например 0.01 или дори по-малко.

Kаква криптовалута да купя

Лично аз предпочитам да инвестирам в проекти, в които наистина вярвам, че променят света и за които мисля, че ще са тук и след десетки години, а не просто такива, които единствено целят да повишат цената си временно и след това да се продадат на нищо неподозиращи начинаещи.

Заглавна снимка на статията биткойн се срина, какво да правя

Цената на биткойн се срина, какво да правя?

В общия случай - нищо. Или по-добре - да използваме възможността, за да закупим допълнително количество биткойн с отстъпка.

заглавна снимка на статията за създаване на биткойн портфейл

Създаване на биткойн портфейл – как да започнем?

Най-лесният начин за създаване на биткойн портфейл е да си инсталирате специално приложение на телефона.

крипто портфейли - ledger nano s, bitbox02, muun мобилен портфейл и лимитирано bitcoin лего

Крипто портфейл – какво е, как се ползва и видове

Тук ще намерите всичката информация за крипто портфейлите, която ви интересува - какво е крипто портфейл, как се създава и използва портфейл за криптовалута, какви видове има, кои са най-сигурните портфейли и други.

как да инвестирам в биткойн и какво да правя

Реших да инвестирам в биткойн, сега какво?

Биткойн е най-добрата форма на пари, създавана някога и никога не е твърде късно да започнете да го използвате. За последните 10 години това е и най-добрият актив за спестяване и предпазване срещу обезценяването на традиционните валути.