secure cryptocurrency trading

Как да търгуваме безопасно на биткойн борса

Имаш въпрос?

Ако имате допълнителни въпроси по темата, споделете в коментарите и ще се опитам да отговоря.

Ако Ви интересува нещо друго за биткойн и криптовалутите, за други потенциални инвестиции, за ранното пенсиониране или за нещо, за което все още няма статия в блога - попитай тук.


4 мнения за “Как да търгуваме безопасно на биткойн борса”

 1. Много полезна статия, Благодаря! как стои въпроса с данъците? Малко извън темата, но ако евентуалната печалба си стои в акаунта в някоя борса и не е изтеглен в банкова сметка, трябва ли да се декларира? И борсите имат ли опция да се прехвърлят средства от една борса в друга.Например, ако имам евро или крипто в Binance, мога ли да ги прехвърля директно в Kraken?

  1. …ако евентуалната печалба си стои в акаунта в някоя борса и не е изтеглен в банкова сметка, трябва ли да се декларира?

   Данък се дължи върху реализирана печалба. Т.е. ако продадате някакъв актив, трябва да си сметнете печалбата, да я декларирате и да заплатите данъка. Няма значение дали сте изтеглили средствата към Ваша лична банкова сметка или не. Това важи за крипто, акции и изобщо за всякакви видове инвестиции.

   Ако имам евро или крипто в Binance, мога ли да ги прехвърля директно в Kraken?

   Когато теглите криптовалута от някоя борса, просто трябва да посочите адреса, към който искате борсата да изпратите криптото. За изпращата борса няма значение дали този адрес е Ваш, на друго борса и т.н. Т.е. можете да теглите крипто навсякъде.

   Ако искате да изтеглите евро (или друга традиционна валута), тогава можете да го направите само към Ваша лична сметка. Дори обикновено има изискване преди това и да сте депозирали от същата сметка.

 2. „Данък се дължи върху реализирана печалба. Т.е. ако продадате някакъв актив, трябва да си сметнете печалбата, да я декларирате и да заплатите данъка. Няма значение дали сте изтеглили средствата към Ваша лична банкова сметка или не. Това важи за крипто, акции и изобщо за всякакви видове инвестиции.“

  Това важи ли и ако след евентуална печалба от продажба на крипто ,веднага закупя пак някаква крипто валута?Защото идеята ми е често да купувам и продавам, да речем през няколко дни.Реално почти няма да има период от време (не повече от ден два)в който авоарите ми да са в обикноевенна валута евро или др.

  1. Да, важи. Както вече казах – всяка продажба е данъчно събитие. Няма значение какво продавате, къде го продавате и какво правите с парите след това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *