Кои банки работят с криптовалути

8 мнения за “Кои банки работят с криптовалути”

  1. Здравейте,
   В началото на април от ДСК спряха официално преводите към и от борси, но някои потребители все още успяват с някои борси. За момента още никой не се е оплакал публично от ДСК ↔ Кракен. 🙂 Ако имате наблюдение, моля да споделите.

 1. Доколкото разбрах и от Outsidia, че Crypto.com ти създава личен IBAN с твоите имена в евро и преводите по този начин са улеснени и напълно легитимни и не са на името на борсата. Но от списъка по-горе се вижда, че банки като Пощенска нито изпращат нито получават пари от Crypto.com
  Щом успяват и по този начин да вкарват в черни списъци определени IBAN-ни какво е изобщо бъдещето за един обикновен потребител, на който не му е всеки ден да следи и да пробва хиляда посредника и да има сметки в N на брой банки в БГ или другаде? Не е ли въпрос на време всички банкови институции да се обединят и да парализират съвсем методите за боравене с криптоборси и криптовалута?

  1. Добър въпрос, но не бих бил много притеснен. Преди няколко години нещата бяха доста по-рискови за бъдещето на криптовалутите, докато сега всичко е доста по-развито.

   Ако българските банки сега се сетиха да започват да ограничават трансфери, то големите банки в Щатите например тепърва започват да предлагат крипто услуги. И предвид интереса и търсенето както от обикновените хора, така и от институционалните инвеститори и големите играчи, със сигурност ще се работи допълнително за развитие на индустрията.

   Да, българските банки може да ограничават трансферите към определени компании или банкови детайли, но също така и постоянно се появяват нови онлайн платформи, които все още не са блокирани. В допълнение, всички български търговци твърдят, че могат да получават банкови преводи от всяка банка в България.

   Не казвам, че няма известно неудобство, но това е тепърва развиваща си индустрия и дори може би нова парична система – нормално е да има пречки и неразбиране от сегашната банкова система. Банките никога не са се славили като иноватори, но дори и да има тотална забрана (дори от страна на правителството), примерите от други държави показват, че крипто активите стават дори по-търсени на тези места и с по-висока цена от нормалната пазарна. В тези случаи започват да се използват други методи за търговия, а не централизирани борси и банки.

   Голяма част от хората търсят убежище в биткойн именно от банките и правителството им, така че пречките, които създават тези банки или правителство, дори засилват желанието на част от хората да притежават тези активи.

  1. Ще трябва да си зададете въпроса по-ясно, защото в момента не се разбира какво точно правите и какво точно имате.

   Но ако не успявате да се регистрирате в Binance, можете да опитате да закупите doge от друго място, например Changelly. Там можете да заменяте една криптовалута за друга.

   1. Здравейте, към днешна дата нямам проблем с малки SEPA преводи ДСК -> Kraken и ДСК -> Binance (последно тествано вчера). ПИБ -> Binance отказана преди няколко дни (SEPA). Попаднах и на скрийншот с разговор между support на Kraken и техен клиент, вече приемат deposit с Revolut, скоро ще пуснат и withdraw към Revolut.

    1. Благодаря за информацията, ще обновим таблицата! Ще изчакам обаче някой да потвърди изрично депозитите в Револют от Кракен, преди да го отбележа като работещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *