Предупреждение: Това не е началото на биткойн бичи пазар, а просто мечи капан

През последните три дни биткойн и повечето криптовалути показаха сериозен обрат на низходящия тренд, нараствайки с 8% за кратко време. След значителното си отделяне от  американските акции миналата седмица, биткойн се опитва с всички сили да навакса максимално от загубените позиции.

В момента на писане на статията (1 юни), биткойн се търгува за 31744 долара с пазарна капитализация от 604 милиарда долара. Въпреки това, инвеститорите трябва да бъдат доста бдителни, преди да решат, че това е началото на следващия бичи пазар. Вместо това, пазарът показва признаци на просто поредния временен ръст по време на мечи пазар.

За момента определено би било твърде рано да се каже, че BTC се насочва към нов рекорд за всички времена. Това означава ли обаче, че цената на BTC не може да се повиши изобщо? Макар и да са възможни временни ръстове в цената през месец юни, не може да се игнорира възможността за ново, по-дълбоко дъно.

Пазарен анализатор, който минава под псевдонима Pentoshi, пише следното:

Покачванията в цената на даден актив по време на мечи пазар могат да бъдат брутални. Те могат да достигнат много по-високо, отколкото си мислите, но почти винаги завършват с тридневен или едноседмичен локален връх.

По-добре е да се продаде по време на локалния връх и евентуално да се плати цената по-късно, ако цената след това все пак продължи да расте, отколкото да поемем риска за връщане на нови, по-ниски нива.

Не се заблуждавайте от емоции. Това за мен е очевиден краткосрочен ръст по време мечи пазар.

Ключови нива, за да следите за биткойн

Неотдавнашният доклад на Bloomberg също така отбелязва, че възстановяването на биткойн може да бъде просто междинен проблясък преди друг голям спад. Следователно, не бива да бъркаме ситуацията с траен обрат. Ако биткойн не успее да задържи ключовите си нива на подкрепа, има всяка вероятност да падне до нива от $22 000.

Джейми Дъглас Кутс, старши анализатор на пазарната структура в Bloomberg Intelligence, пише :

„Ако биткойн може да задържи психологически важното ниво от 30 000 долара, може да се придвижи постепенно до съпротивата при 40 000 долара. Технически, пробив под 29 000 долара би потвърдил неприятния модел с двоен връх, чието следващо ниво на подкрепа би било дъното през май от 25 424 долара, а след това и 200-седмичната плъзгаща се средна стойност от 22 130 долара.

Източник: Coingape

Имаш въпрос?

Ако имате допълнителни въпроси по темата, споделете в коментарите и ще се опитам да отговоря. Ако Ви интересува нещо друго, за което все още няма статия в блога - попитай в страницата с въпроси.


Вашият коментар