Crypto.com – метална карта с кешбек и много други

19 мнения за “Crypto.com – метална карта с кешбек и много други”

 1. Металната карта вярно е готина и наистина си има cashback, но има места в България, където картата не работи. Например преди няколко месеца не я приемаха в Била и Фантастико. В комбинация с Curve работи навсякъде.

  1. Да, така е наистина. Мисля, че имаше проблем с POS терминалите на Уникредит и картите на Crypto.com, но не съм сигурен дали все още е така. Ще проверя и ще напиша.

   При всички положения обаче, Curve е добър вариант за обединение на различни карти, включително и тези от Crypto.com. В блога има статия и за Curve. А предполагам, че Crypto картата може да се добави и в Apple Pay и Google Pay, като така също ще бъде приемана навсякъде.

 2. Доста по-лесен вариант за покупка на Bitcoin от другите сайтове. Зареждам си акаунта направо с банковата ми карта и директно купувам каквото искам.

  1. Не мога да кажа в момента, трябва да попитате съпорта в приложението. При някои е отнемало седмица, при някои – месеци. Мисля, че вече става сравнително по-бързо и до 2-3 седмици може да се получи. И моля, използвайте кирилица. 🙂

 3. Имам дебитна карта към банка дск .Направих депозит в crypto.com и си купих криптовалути.Сега не знам как да ги изтегля.В дск ми казаха ,че ще блокират картата .А защо не са я блокирали като купувам щом не работят с крипто платформи?
  С revolut може ли да се търгува в crypto.com?

  1. Ако искате да изтеглите пари чрез банков превод, можете да го направите само към сметка (IBAN), която е на Ваше име и само ако преди това сте депозирали средства от тази сметка към Crypto.com с банков трансфер. Това го пише както в статията по-горе, така и в мобилното приложение, когато се опитате да изтеглите (withdraw) средства.

   Другият метод да „изкарате“ пари от Crypto.com е да си поръчате дебитната им карта (за най-ниския клас не се изисква да заключвате от техния тоукън) и след това да теглите пари от всеки един банкомат.

   С revolut може ли да се търгува в crypto.com?

   – Засега никой не е казал, че подобно нещо не работи в статията с информация за това кои банки работят с криптовалути. В Revolut получавате собствен IBAN в евро, в Crypto.com – също, така че би следвало ако преведете пари от Revolut към Crypto.com (с банков превод, НЕ с карта), след това да можете да направите и обратното – да изтеглите парите от Crypto.com към Revolut.

    1. В revolut до каква сума може да се депозира и възможно ли е да блокират сметката или да искат произход на средства?

     1. Не мисля, че Revolut имат лимити за депозиране чрез банков превод. Реално това си е персонална сметка и би трябвало човек да може да си превежда каквато сума реши. Но за повече информация проверете в условията им или пишете на съпорта им.

      Револют могат да поискат произход на средства както за 100 евро, така и чак за 100 000. Няма определена формула, затова който използва услугите им, трябва да е готов в определен момент да даде обяснение и някакви документи за доказателство. Това естествено важи и за всички други онлайн банки, както и крипто борси.

 4. Здравейте,
  Имам два въпроса относно картата:

  1. Взех за тест Crypto Midnight Blue карта в Евро, която вързах към Curve, за да плащам с NFC на ПОС терминали в лева. Каква валута да задам на Crypto картата в Curve? Лева или Евро? Кое е по-изгодно?

  2. При картите Royal Indigo & Jade Green има ли ограничение в посещението на салоните по летищата Loungekey? Заплаща ли се входна такса?

  Благодаря предварително за отговорите 🙂

  1. Каква валута да задам на Crypto картата в Curve? Лева или Евро? Кое е по-изгодно?

   Ако картата Ви в Crypto.com е в евро, това би трябвало да посочите и в Curve. След това при плащане на ПОС, Curve ще тегли евро от Crypto.com картата и ще го превалутира във валутата на ПОС терминала по перфектен курс (безплатно до определен лимит спрямо Curve картата). При ползване на Curve карта, трябва да имате предвид, че уикендите имат допълнителна такса за превалутиране, така че не е препоръчително да се използва в почивни дни.

   Предполагам, че можете да посочите и лева, като при това положение превалутирането ще става в Crypto.com (пак безплатно до определен лимит спрямо Crypto.com картата).

   При картите Royal Indigo & Jade Green има ли ограничение в посещението на салоните по летищата Loungekey? Заплаща ли се входна такса?

   Може да прочетете повече за lounge access директно в сайта на Crypto.com, но изглежда, че няма лимит в броя на посещенията и е безплатно. Пише, че летищата обикновено блокират определена сума при ползване на lounge access-а, като освобождават средствата до 30 дни след това.

   1. Много благодаря за поясненията!
    Мога ли да свържа директно Crypto картата с Gpay, за да избегна допълнителните такси събота и неделя?

    1. Не съм опитвал лично, но преди няколко месеца не можеше да се добави директно Crypto.com карта към Apple Pay или Google Pay. Можеше да се добави обаче Curve карта, към която има закачена Crypto.com карта.

     Може да опитате директно с Crypto.com картата в Google Pay, а ако не стане – опитайте да добавите Crypto.com картата в Curve с BGN, а след това Curve картата в Google Pay и споделете резултата. 🙂 При втория вариант на теория би трябвало превалутирането да става в Crypto.com и да няма оскъпяване през уикендите.

     1. Отново много благодаря за информацията.
      Опитах да добавя Crypto.com картата в Google Pay, но изписа „не може да се настрои за безконтактни плащания“.
      Смених валутата на Crypto.com картата в лева в Curve приложението.

     2. Направих няколко тестови плащания на малко суми при зададена валута лева за Crypto картата. Смята еврото на 1,972 – 1,973лв .
      Доста неизгоден курс.

      2,17е – 4,28 лв
      4,64е – 9,15 лв
      3,67е – 7,24 лв

      Ще тества и как Curve ще сменят еврото.

     3. Всичките превалутирания при мен са при 1.9563 – 1.9569 лева за евро, които е почти перфектен курс.

      Имайте предвид, че цифрите в евро, които пише за всяка една транзакция в Crypto.com приложението са неточни. Когато получите нотификация за изхарчени X евро, това е реалната стойност, която бива изтеглена от картата. Но ако след това проверявате какво пише в приложението, стойността за евро ще е различна и грешна.

      Изглежда показват някаква текуща валутна цена, защото съм виждал как се променя визуалната евровата стойност за конкретна покупка (без да се променя реално изтеглената сума от картата). Не съм сигурен, че го обясних добре, но се надявам да е станало ясно.

     4. Напълно Ви разбрах. Не мога да видя хронологията на нотификациите, защото съм ги бил изключил, но виждам сумите в евро от самите плащания в електронната поща.
      Има лека разлика в сумите ,както споделихте:
      @mail
      2,17е – 2,19е
      4,64е – 4.68е
      3,67е – 3.7е

     5. Супер, значи всичко е точно – всички транзакции са били около перфектния курс евро – лева. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *