Transferwise - Wise - featured image

Wise – модерната онлайн банка

Имаш въпрос?

Ако имате допълнителни въпроси по темата, споделете в коментарите и ще се опитам да отговоря.

Ако Ви интересува нещо друго за биткойн и криптовалутите, за други потенциални инвестиции, за ранното пенсиониране или за нещо, за което все още няма статия в блога - попитай тук.


14 мнения за “Wise – модерната онлайн банка”

 1. Здравейте! Карта, завършваща на *3244 на името на Митко Иванов, е намерена в кв. Триъгълника. В случай, че лицето иска да се свърже на тел 0888005489 Елена Стаменова

  1. Здравейте, редактирах коментара и скрих част от дадената информация – все пак става дума за дебитна карта. 🙂

   1. Здравейте, колко е дневния лимит на картата при пазаруване? Защото днес ми изписа на касата ,че е 45£!?!?

    1. Безконтактно дневният лимит е 500£, а с чип – 3000£ (като единично плащане може да е за максимум 2500£).

     Попитайте съпорта защо е така при Вас – може да Ви е била първа транзакция или все още да не сте извършвали нито едно плащане с чип + пин.

 2. Здравейте,имам няколко въпроса;
  1.Колко е максималната сума,която можем да преведем към наша сметка в Wise.
  2.Колко е максималният депозит, който можем да имаме във Wise.
  3.Как се получават пари във фирмен акаунт?Може ли от клиенти на фирмата да се получават парични преводи.Има ли ограничение на сумата ?
  4.Какъв е дневният,седмичният и месечен лимит за преводи и тегления от банкомат с карта на Wise

  1. Здравейте!

   1.Колко е максималната сума,която можем да преведем към наша сметка в Wise.

   – Като цяло няма лимит при сумите за получаване, освен при няколко малки изключения;

   2.Колко е максималният депозит, който можем да имаме във Wise.

   – Няма лимити, но има такси при баланси над определена сума – в момента е 0.4% годишна такса при съхранение над €15000 за лични акаунти и над €70000 за бизнес акаунти;

   3.Как се получават пари във фирмен акаунт?Може ли от клиенти на фирмата да се получават парични преводи.Има ли ограничение на сумата ?

   – Фирменият акаунт представлява отделна банкова сметка от персоналната и е идентична с фирмените сметки във всяка друга банка. Получаването става както при всяка банкова сметка – чрез изпращане на пари по съответния IBAN на сметката;

   4.Какъв е дневният,седмичният и месечен лимит за преводи и тегления от банкомат с карта на Wise

   – Можете да видите лимитите в тази страница. В момента лимитът за 1 теглене е €1000, €1500 дневно и €3000 месечно.

   За всички тези въпроси (и стотици други) можете да откриете отговорите в help center раздела на Wise.

 3. Много Благодаря за отговорите.
  Само още 1 въпрос,моля?
  Вчера исках,да захраня сметката си във WISE, от моя банкова сметка,за целта ми трябваше IBAN-а на моята сметка във WISE.Прегледах навсякъде,но така и не го открих.
  Може ли да ми кажете къде мога да видя IBAN-а на моята сметка във WISE.?
  Предварително ви благодаря.

  1. За да можете да съхранявате определена валута, първо трябва да си откриете баланс за нея. Това става от главното меню Balances → Open a balance. След това трябва да натиснете върху валутата и ще се отвори нова страница.

   Ако сте открили баланс в някоя валута, в която можете да имате собствен IBAN (напр. евро, долар и т.н.), там ще имате Your EUR account details (или друго вместо EUR), което трябва да натиснете.

   Ако Wise не поддържа личен IBAN за тази валута, трябва да натиснете върху Add и да следвате инструкциите.

 4. Моряк съм, дали ще ми е изгодно да си получавам заплатата във Wise. Как най лесно и с най ниска такса ще мога да си изтегля паритеUSD. Има ли и каква е таксата към Револют или плащане чрез PayPal

  1. Получаването на пари е безплатно. Би трябвало да можете да си отворите USD баланс и да получавате заплатата в него. Вече след това зависи в коя държава сте и как искате да ги харчите (т.е. в каква валута). Ако ги харчите директно в USD през дебитната карта, няма да Ви струва нищо. Ако ги преобразувате в BGN/EUR, за да ги изтеглите към българска/еврова сметка (или да ги харчите чрез дебитната карта в тези валути), това ще струва около 0.5% - 0.7%.

 5. Здравейте!Преди дни изтеглих приложението Wise и исках да прехвърля пари ,но от приложението ми искат снимка на лична карта или паспорт.Искам да попитам това редно ли е,защото се притеснявам за личните си данни?

  1. Здравейте! Нормално е и важи за всички подобни онлайн банки и финансови приложения. Няма как да Ви открият сметка без личен документ. По същия начин трябва да предоставите ЛК и ако сте във физически клон на банка или финансова институция, просто тук става дигитално.

 6. Здравей те ще пътувам до турция за да използвам картата трябвали да заредя турксия бланс или може и в английския?
  Благодаря!

  1. Здравейте! Не е нужна предварителна обмяна на валута, Wise автоматично ще вземе от този баланс, от който е най-изгодно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *