Как да купя биткойн

4 мнения за “Как да купя биткойн”

 1. Здравейте,

  Какво мислите за Binance? Какви са плюсовете и недостатъците му пред Crypto.com и Kraken? Идеята е да се купуват основни криптовалути (BTC и ETH) и да се прехвърлят на Ledger за дългосрочно инвестиране. Като депозит-метод ще ползвам PaySera и SEPA превод. Знаете ли дали PaySera имат ли някакъв проблем с крипто борсите? Има ли още нещо, което е важно и трябва да знаем преди да започнем?

  Благодаря предварително!

  1. Binance е може би най-голямата и популярна борса, така че очевидно хората я приемат за приемлива. Плюсовете са, че има адски много валути там и голяма ликвидност. Минусите са като при всяка друга борса – ако държим средства там, рискуваме да ги загубим ако стане нещо с борсата. И зад нея стоят китайски граждани, което преценете Вие дали е плюс или минус.

   Плюс на crypto.com е, че получаваме персонален IBAN на наше име и по-лесно можем да изпращаме средства към него. Кракен за мен мааалко по-легитимна, но преводите в тази насока са по-трудни заради банките ни (спрямо crypto.com).

   Правилно се ориентирате, че дългосрочно трябва да съхранявате криптовалута само на хардуерни портфейли.

   Не опитвайте да правите превод от Paysera или TransferWise към която и да е крипто борса, защото рискувате да ви деактивират профила. Нямам обяснение защо не работят с криптовалути, но за момента трябва да се съобразяваме с това.

 2. Здравейте, Crypto.com не попада ли под забраната за банкови преводи на българските банки?

  1. Не съвсем. В crypto.com получаваме почти реална банкова сметка с IBAN на наше име, т.е. когато искаме да преведем пари от българска банка, реално превеждаме парите към друга наша сметка, а не към сметката на самата борса/платформа за търговия, както е примерно при Кракен и Бинанс (чийто сметки обикновено са блокирани).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *