Как да спестим до 25% от резервация за хотел

Всички използваме Booking.com при пътуване и при резервация на хотели. И това не е случайно – сайтът е изключително удобен, има добро мобилно приложение и улеснява цялото пътуване, като не е нужно да принтираме резервации и да правим каквото и да е друго, освен да носим телефона си.

Но дали нямаме алтернатива за по-оптимален начин да запазим място за настаняване – така че все още да е удобно, но да стане и по-евтино?

Booking.com печели между 10 и 25% от стойността на всяка резервация, така че ако резервираме и платим хотел за 200 лева, Booking ще удържи между 20 и 50 лева от сумата, а самият хотел ще получи само остатъка, който е между 150 и 180 лева. Т.е. за хотелиерите не е съвсем изгодно клиентите им да са направили резервация през Booking, като това открива евентуални възможности за изследване.

LockTrip

LockTrip.com е съвсем нов, български проект, който е алтернатива на Booking. Разликата е, че LockTrip работят без комисион и така резервациите излизат с 10 до 25% по-ниски от алтернативата.

Регистрацията е лесна и бърза и можем да започнем да сравняваме оферти само след 1 минута. Функционалността на сайта е подобна на Booking, така че ориентирането в него няма да е трудно.

Недостатък е, че сайтът все още е доста нов и заради това липсват някои неща, като български език и различни филтри на обектите. Също така за момента предлага само около 100 000 обекта, което е много по-малко от Booking. Но всичко това би трябвало да се промени в бъдеще, а и ако можем да спестим 10-20% от резервация, определено би си струвало.

Сайтът предлага директно плащане с кредитна карта или с криптовалутата LOC, върху която е базирана платформата.

Директна резервация

Ако все пак използваме Booking.com и сме си харесали място за настаняваме, можем да проверим цената директно в сайта на хотела или да се свържем по телефона и да попитаме дали можем да се възползваме от някакво намаление ако не използваме Booking.

Този вариант естествено няма да работи във всички случаи, но ако все пак решим да опитаме, можем да очакваме отстъпка до около 10%.

Резервация чрез WizzAir

WizzAir често имат активна партньорска програма с Booking.com, чрез която можем да получим от 3 до 10% от стойността на резервацията за хотел под формата на Wizz кредит, който след това можем да използваме за покупка на самолетни билети.

За да се възползваме, трябва да следим сайта на WizzAir и когато имат активна кампания (обикновено е за няколко месеца) трябва да влезем в сайта на Booking чрез натискане на връзка от сайта на WizzAir. След това, по време на резервацията на хотела, трябва да въведем уникалния си WizzAir номер (можем да го видим в профила си в сайта на WizzAir) и няколко дни след престоя ни ще получим Wizz кредита в сайта на WizzAir.

Повече подробности за кампанията и пълните права и условия могат да се проверят в сайта на WizzAir.

3% кешбек с HotelDiscounts

Ако не можем да намерим по-голямо намаление, винаги можем да използваме сайта hoteldiscounts.outsidia.com, за да получим поне 3% кешбек от стойността на резервацията. Нужно е да имаме PayPal акаунт, защото сумата се превежда по PayPal.

Единственото, което е нужно, за да получим бонусът е да отворим сайта, да влезем в Booking чрез някоя от връзките или бутоните от там и да направим резервация без да излизаме от сайта и без да променяме URL адреса. За директна връзка към Booking може да се използва и този линк.

След като направим резервацията, трябва да отворим отново hoteldiscounts.outsidia.com и с бутона Изпрати ни резервацията да въведем номер на резервацията, имейл и стойността на резервацията. Трябва да си дадем имейла, с който сме регистирани в PayPal, защото именно към него ще се изпрати кешбека. Седмица след освобождаване на мястото за настаняване, в профила ни в PayPal ще получим 3% от стойността резервацията.

Използване на универсален кешбек сайт

TopCashback.co.uk работи подобно на горния пример, но цялото нещо е автоматизирано, получаваме кешбека в акаунта ни в TopCashback.co.uk и можем да използваме множество сайтове, от които да получаваме кешбек. Например можем да получим 3% кешбек ако правим регистрации в Booking.com, но също така има оферти за кешбек от Hotels.com, Agoda.com, Tripadvisor.com и много други, които варират от 1% до 10%.

TopCashback.co.uk е сайт, чрез които бихме могли да натрупваме кешбек не само при резервации на хотели, но и при покупки от Ebay.co.uk, Amazon и много други онлайн търговци, повечето от които са базирани в UK.

Ако се регистрирате от този линк и натрупате £10 кешбек, ще получите £5 бонус.


Ще се радваме да чуем и други идеи и да ги включим в статията. 🙂

Вашият коментар